1e dag Berlijn

En daar sta je dan na 5 uur treinen, op de hauptbahnhof Berlin.
Op naar het pension. Nou dat heeft nog wat voetjes in de aarde gehad, letterlijk want ik denk dat ik in totaal 4 km nog heb gelopen na de tram om op de plaats van bestemming te komen. En dan open je de kamerdeur en zie je dit heerlijke bedje:

Pension Absolut
Dit heerlijke bedje vindt je bij Pension Absolut

Na even bijgekomen te zijn had ik zin in een hapje warm eten.
In deze rustige zijstraat sta je binnen no time op de levendige Schönhauser Allee, met tal van leuke (kleine) winkeltjes en restaurants.
Gister besloot ik een hapje te eten bij de vietnamees ( weer eens want anders he?) en dit krijg je voor € 5,90 voor het eten en € 4,95 voor de wijn….

Na een nachtje in het bovenstaande bed zijn we weer helemaal opgeladen voor de eerste echte dag in Berlijn.
Op naar Schönhauser Allee. Ik besloot om als eerste naar de Brandenburger Tor te gaan, het monument wat je in 1 adem noemt met Berlijn.
Je komt er via Unter den Linden:

Unter den Linden

Deze ‘champs elysees’ van Berlijn kan je eigenlijk overslaan. Op dit moment zijn ze druk aan het bouwen maar er is ook weinig anders moois te zien moet ik zeggen. De route vervolgd en ik kom langs de Russische ambassade, waar 24 uur per dag politietoezicht is. Nog een paar honderd meter en daar is hij dan:

De Brandenburger Tor.
Na over tal van toeristen gestruikeld te zijn gaat mijn reis verder en pak ik de Metro naar Hackescher Markt, waar ik een lekker bakkie koffie pak en even geniet van het moment.
Ik besluit om verder te reizen naar het Museum ‘Berlijnse muur’ op een steenworp afstand van checkpoint Charlie, 2 vliegen in 1 toeristische klap.

Inmiddels doen mijn voetjes pijn van het vele lopen wat ik totaal niet gewent ben.
Op naar het pension met een tussenstop bij de DM voor blarenpleisters en de Netto voor een flesje wijn om de pijn te verzachten.

Straks nog een hapje eten en dan lekker op bed tv kijken en nadenken wat ik morgen ga doen ( maar dat weet ik stiekem al)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *