3e dag Berlijn


Het zou vandaag slecht weer worden, maar als ik de gordijnen open straalt de zon me tegemoet…
De planning was vandaag museums bezoeken.
Door heel Berlijn zijn museums te vinden, maar ik ‘beperk’ me tot de museuminsel, een eiland met 5 museums.

Als je meer tijd hebt is het echt een aanrader om alle musea’s te bekijken, maar helaas heb ik niet alle tijd en kies ik voor Neues Museum, en ach dan heb ik een rede om terug naar Berlijn te gaan om alle musea te bezoeken.

Voor alleen het Neue museum betaal ik € 12 en gezien de grootte van dit museum echt niet te duur. Je kunt gratis je tas veilig opbergen, want een tas mee in het museum is niet toegestaan. Ik begin in de ‘kelder’ van het museum, waar alles te vinden is over Egypte, 20 jaar geleden ben ik zelf in Egypte geweest en de collectie in het museum schijnt heel mooi te zijn. Oordeel zelf;

Een kleine impressie van de Egypte collectie, maar geloof me je kijkt je ogen uit en waant je bijna echt in Egypte. De grote trots van dit museum is een beeld van Nefertiti, helaas geen foto want dat is streng verboden bij dit beeld…

De tijd gaat als een speer en ik moet nog opzoek naar wat souveniers voor het thuisfront, daarnaast wil ik nog even wat kleding shoppen, en waar kan dat beter dan op de Alexanderplatz?

Hier vindt je alle grote winkels en is een smeltkroes van mensen die samenkomen op dit plein.

Na een dagje cultuur-snuiven en shoppen wordt je best hongerig. Een leuk mediterraans restaurantje vindt je hier, heerlijke gerechten voor een leuke prijs, en vriendelijke bediening.

Ik heb gesmuld van de Köfte!
Morgen weer naar huis… maar tot ziens Berlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *