Berlijn

Over exact 3 weken is het zover, dan gaat deze heldin op sokken naar Berlijn. En waarom het extra bijzonder is? Voor het eerst in mijn leven ga ik alleen op reis!

Waarom Berlijn?

Na 3 jaar totaal geen vakantie te hebben gehad, wilde ik dit jaar toch echt wel op reis. Het liefste wilde ik een reis waar ik lekker cultuur kon snuiven en met mijn krent een paar dagen aan zee liggen, lekker eten en vervolgens weer aan het strand uitbuiken. 1 Klein ienimini probleempje… wegens mij extreme paniekaanvallen is een vliegtuig een ‘no go’ op dit moment. Met de auto? Euh ik ben blij als ik zonder klotsende oksels op de A50 kan rijden… nope, bus? Yep overwogen, maar om 24 uur in een bus te zitten ( laten we Spanje als voorbeeld nemen) met allerlei pluimage aan boord ( gillende baby’s, aangeschoten pubers en stinkende mannen) werd mijn enthousiasme toch een tikkie minder. Ik heb Bordeaux overwogen, met de trein, maar euh verder als paraplu, trottoir en bonjour kom ik niet in het Frans. Aber ich spreche ein gutes wort Deutsch, dus misschien Berlijn?

Daarom Berlijn!

Dus daarom Berlijn, met de trein! Vanaf Kleve sta ik in 6 uur midden in Berlijn. Ik plof neer ( wel eerste klas ‘natuurlijk’) en genietend van het uitzicht word ik naar de hoofdstad van Duitsland vervoert. En volgens mij zijn gillende baby’s absoluut verboden in de 1e klas, dus dat is mooi¬† meegenomen.

Lekker meelezen

Omdat deze reis toch een tikkie speciaal aanvoelt ga ik de reis en de avonturen delen op mijn nieuwe blog. Daarnaast deel ik tips en leuke linkjes. Ik ben echt van plan om verliefd te worden op Berlijn, net zoals ik verliefd werd op Parijs, Londen en Barcelona.
Dus houdt mijn blog in de gaten voor meer ‘Berlijn’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *