Vega Dagje?

Wil je een vega dagje inplannen? Plan dan eens een recept met Halloumi kaas!

Halloumi watte?

Wij ontdekten Halloumi 30 jaar geleden, op vakantie in Cyprus werden we met een Mezze verrast met deze kaas die, jawel, op de grill gaat!
We waren meteen verkocht, en smokkelde pakjes kaas mee in onze koffer, simpelweg omdat deze kaas niet te verkrijgen was in Nederland. Vandaag de dag kom ik in steeds meer supermarkten Halloumi kaas tegen.

Wat is Halloumi?

Halloumi is kaas gemaakt van een mengsel van schapen en geitenkaas met soms nog een tikkie koeienmelk. De kaas is van nature zout en lijkt op het eerste gezicht op feta en mozzarella. Halloumi is een een Cypriotische kaas maar ook in de Griekse en midden-Oosterse keuken kom je de kaas tegen in recepten.

Ik ken Halloumi alleen warm, door de kaas te verwarmen
(met zijn hoge eiwitgehalte) vormt de buitenste laag een heerlijk krokant korstje, en is echt ideaal om als vleesvervanger te gebruiken als vegetariƫr.

Recept?

Ik eet Halloumi vaak alleen gegrild, dus echt als vleesvervanger, maar er zijn steeds meer recepten te vinden met deze heerlijke kaas.
Een kleine greep uit lekkere recepten:

Groenteschotel met gegratineerde Halloumi

Betaalbare maaltijd met Halloumi

5x recepten met Halloumi

Dus een dagje vega doen? Probeer eens halloumi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *