Office alternatieven

Niemand kan meer zonder Word, Excel of outlook, maar daar hangt een prijskaartje aan. Zo kost een office pakket al snel €139 euro.
Dit is eenmalige uitgave maar je moet het er maar voor over hebben.

Alternatieven

Er zijn prima gratis alternatieven, en nee je hoeft je niet druk te maken dat iemand anders met wie je een document deelt het niet kan openen, of dat jij een ‘officieel’ word document niet kan openen.

Ik ben het ermee eens dat je voor sommige programma’s moet betalen om er het beste uit te halen, maar waarom betalen voor een programma als er ook prima gratis alternatieven zijn?

Mijn favo’s

WPS office
Zelf werk ik met wps office, met dit gratis programma heb je Word, Excel en Template tot je beschikking. Ook als je documenten deelt met iemand die wel Office heeft geeft het geen problemen, ook als jij een officieel Microsoft Word document krijgt kun je dat zonder problemen openen.

Is gratis ook echt gratis? Ja maar je krijgt rechtsonder een popup te zien om te upgraden naar een pro versie, zonder problemen klik je dit weg en is allerminst storend moet ik zeggen. Ik maak dus graag gebruik van dit programma.

LibreOffice

LibreOffice is geweldig als je van open source houdt. Libre Office heeft Write, Calc, Impress, Base, Draw en Math beschikbaar als gratis programma’s en doet het online goed kwa populariteit en de snelheid van ontwikkeling. LibreOffice wordt goed onderhouden en krijgt regelmatig een update van nieuwe elementen en verbeteringen.
Bekijk het filmpje:

Google Drive

Google kan natuurlijk niet achterblijven met een oplossing voor office. Dus is er Google Drive. Documenten, spreadsheet en presentaties zijn toegankelijk in de cloud en heeft als voordeel dat je met meerdere mensen in een bestand kunt werken. Het is hecht verbonden met opslagdienst Google Drive en verbindt aan andere diensten van de webreus, waardoor je features hebt die je niet vindt in andere oplossingen.

De look en feel is minimalistisch opgezet wat het makkelijk maakt om mee te werken, maar eis je wat meer is dit gratis pakket niet toereikend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *