Photoshop alternatieven

Photoshop kent iedereen denk ik wel, misschien heb je er nooit mee gewerkt maar van gehoord heb je zeker.
Een paar jaar geleden was dit een programma wat je op je pc installeerde, nu kun je via de cloud een abonnement aanschaffen.

Zoals je ziet beginnen de prijzen vanaf € 10.07 per maand. Best wel goedkoop, maar geef je dit ook uit als je soms een foto wil bewerken?
Ik niet, daarom heb ik een lijstje met gratis alternatieven voor Adobe Photoshop.

Photopea

Laat ik beginnen met mijn favo alternatief… Photopea.
Met dit programma bewerk je online je foto’s die je daarna op diverse manier kunt opslaan op je pc. De look en feel hebben veel weg van Photoshop.
Wie al ooit met Ps hebben gewerkt heeft Photopea weinig geheimen, en ik vind de site erg gebruiksvriendelijk. Er is geen maximum aan foto’s wat je kan bewerken, wel krijg je aan de rechterkant een reclamebanner, maar ach daar stoor ik me niet aan.

Voor mij echt een favoriet!

Pxlr

Pxlr is perfect als je niet zo bekend bent met Photoshop. Helemaal links staan de opties voor het bewerken, als je daar op klikt opend een 2e menu waar je tal van keuzes hebt, je kunt met deze online editor lekker uitproberen en de leukste effecten creëren.

Ook deze online editor is gratis en bavat aan de rechterkant wederom een reclame banner, stoor je daar niet aan, maar ga gewoon lekker aan de slag met leuke effecten.

 Gimp

Gimp installeer je op jouw pc, en is gratis te downloaden
Als je het programma opent is het best overweldigend. Het programma is uitgebreid maar minder gebruiksvriendelijk voor beginners vind ik. Je moet echt aan de slag om het programma te leren kennen. Dit gratis programma raad ik aan als je al enige kennis hebt van fotobewerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *